Får jeg penge for det strøm jeg producere?

Tjen penge på det strøm du ikke bruger

Tjen penge på din overskudsstrøm

Producerer dit solcelleanlæg mere strøm end du selv kan bruge i dit hus? Vidste du at du skal sælge dit oversskudsstrøm og tjene penge? Hvis ikke, eller du bare er i tvivl om hvordan du griber det an så læs med her..

 

Hvad vil det sige at sælge strøm?
Hvis du har et solcelleanlæg med eller uden batteri der producerer mere strøm end du bruger i din husstand skal du sælge din overskudsproduktion. Det skal ske senest 30 dage efter dit anlæg er nettilsluttet.

Det er ikke alle elselskaber der i Danmark må købe strøm fra dig, men der er lige nu 7 selskaber der køber strøm fra produktionsleverandører, som det hedder når man har et solcelleanlæg og leverer strøm ud på nettet. Det er ganske nemt at komme i gang med at sælge sin strøm. Du kan finde listen over produktionselleverandører her. Du behøver nødvendigvis ikke at skrifte elselskab for at sælge din strøm.

Og hvad får man så for sin strøm?
Du afregnes time for time for det strøm du sælger. Der afregnes til markedsprisen (spotpris) som fastsættes af el-børsen og er altså ikke noget som hverken du eller selskabet der køber din strøm bestemmer. De tager en lille smule betaling for ulejligheden.

Hvor meget må du sælge?
Der er i princippet ikke noget loft over hvor meget af din strøm du må sælge, men du skal naturligvis være opmærksom på skattereglerne på området. Du skal ikke betale skat af dit egetforbrug – så her sparer du jo også lidt penge. Du må sælge for 7.000kr. strøm før end du skal betale skat af det. Er i to personer i din husstand der ejer solcelleanlægget, er det 7.000 kr. Hver.
Læs mere om skattereglerne for salg af strøm fra solceller her

Del dette indlæg

LAGERSALG!

Få et 6,5 kW Sonnen anlæg med batteri og fuld standardmontage til kun 

89.799,-* inkl. moms


*vilkår & betingelse er gældende.