Solceller til Landbrug

Nedsæt jeres landbrugs CO2 udledning

Vær på forkant med den forstående lovgivning om klima afgifter og installer et stort solcelleanlæg. Bliv bæredygtigere frontløbere på området, samtidig med at I sparer penge i driften, og forlænger sæsonen, med elektricitets-høst fra solen.

Bevar de grønne marker

Installer solcellerne på tagene, og minimer CO2 aftrykket fra dyrehold og gødning, ved at maximere driftens elforbrug med solcellernes el produktion. Der er ikke mange tilhængere af at plante markerne til med solceller, og de pynter just heller ikke i det danske landskab.

Stærkt signal

Solceller giver et stærkt grønt signal af jeres landbrugs profil, og husk, Energieffektivitet gør Danmark grønnere hurtigere, og det har i en stor mulighed for at bidrage til og samtidig forbedre jeres CSR (Corporate Social Responsibility) profil.

Direkte afskrivning og DSG lån

Når solcelleanlægget monteres på jorden eller taget og på et stativ, så er det et driftsmiddel og kan afskrives direkte med 25% årligt. Det bliver også mere og mere normalt at når ejendommens værdi skal vurderes, kommer indtægten fra solcellernes produktion oven i bygningens værdi, som dermed bliver højere. Det er endda muligt at optage grønne SDG lån.

Hvorfor er solceller til landbrug en god idé?

Solceller til landbrug en smart løsning, der kombinerer økonomiske fordele med miljømæssig bæredygtighed, og som kan give dig som landmand en konkurrencemæssig fordel på lang sigt.

Yderligere har du som landmand formentlig også et højt forbrug om sommeren, som passer godt med solcellernes produktion. Solceller kan derfor være med til at mindske din afhængighed af elnettet. 

Hvad kan jeg forvente at spare?

Hvis I overvejer at investere i solceller, har formentlig også overvejet et batterisystem. Vi står klar med vores ekspertviden til at finde frem til den bedste løsning til dit landbrug.

Uden batterilager er den gennemsnitlige udnyttelse af solcellernes produktion på 40 %. Udover at spare på elregningen kan man også forvente lidt for salget af overskudsstrøm. 

Det kan godt være en fordel at lave et anlæg der er øst – vest vendt, da man ofte vil kunne opnå et højere egetforbrug af sin solcellestrøm.

Med en batteriløsning kan du forvente at spare op til 70% på dit elforbrug i forhold til at have et solcelleanlæg uden batteri. Batterilagring kan også hjælpe dig med at udnytte mere af den strøm, som dit solcelleanlæg producerer, da du kan lagre overskudsstrømmen i batteriet og bruge den senere, når solindstrålingen er lav.

I sidste ende afhænger besparelsen med solceller og batterilager af forskellige faktorer, som størrelsen på dit solcelleanlæg, dit elforbrug, og de lokale sol-forhold. Det er altid en god ide at få professionel rådgivning og udføre en analyse af din energiforbrug for at kunne beregne besparelsen, som en solcelle installation kan give dig.

Referencer til Solceller til Landbrug

Landbrug i Silkeborg

Dette solcelleanlæg blev lavet med et Sonnen batteri og en Growatt inverter til at kunne udnytte solcellernes produktion i løbet af dagen til forbrug i nattetimerne. Med Sonnen batteriet har du samtidig mulighed for at følge med i vindmøllens produktion og kunne lade batteriet derfra også. 

Dette solcelleanlæg har en forventet årlig produktion på 8.267 kWh med 22 solceller, og i sammensætning med vindmøllen har dette landbrug en stabil produktion til stort set at være helt selvforsynende.

Kontakt os i dag og hør hvad vi kan tilbyde dit landbrug.

Vurder potentialet ved solceller

Lad en el-ingeniør regne på det for dig!

Få en præcis vurdering af potentialet for et solcelleanlæg til jeres erhverv. Dette bliver gjort ved at lave en udregning i PVSOL, som kan give jer indsigt i estimeret produktion, tilbagebetalingstid og meget mere. Alt dette bliver samlet i en omfattende rapport, der giver jeres virksomhed den bedst mulig indsigt til at træffe den bedste beslutning.

Tag kontakt til os i dag for at starte samarbejdet mod en grønnere fremtid med solceller.

Stor nok til at betjene dig, lille nok til at kende dig

Risskov Teknik og Solar

Growatt Pris match

Indhent et billigere tilbud fra en konkurrent på et Growatt solcelleanlæg, og vi matcher prisen på samme system.

Tilbud er gældende for fuld installation.