FAQ

Spørgsmål og svar omkring solcelleanlæg

Montage

Vi har erfaringer med solceller til de fleste tagtyper også inkluderet fristående. Find typiske spørgsmål om vores montage af solceller her.

Solceller

Her kan du læse typiske spørgsmål, som vi får til solceller. Blandt andet hvor meget en solcelle reflektrere, hvad vi tilbyder og andet.

Inverter og batteri

Er du i tvivl, om hvad der er det rigtige for dig at vælge, når det kommer til batteri eller inverter, så har vi samlet nogle svar her.

Generelt

Har du nogle generelle spørgsmål eller spørgsmål til vores tilbudsformat, så kan du finde svarene her.

Få svar på dine spørgsmål her

Montage

Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om montagesystemer til solceller. Vi er fleksible ift. at finde en løsning sammen med dig, der imødekommer dine ønsker. 

Dette er ikke noget, som vi supporterer hos Risskov Teknik & Solar. Hvis du er i tvivl, om dit tag kan holde til montering af solceller, så kan du indhente tilbud fra en ingeniør til at lave beregningen for dig.

Vi tilbyder montagesystemer med hældning fra ESDEC, hvor det både er muligt at det med øst/vest hældning (dette har navnet Flatfix Wave Plus) eller med direkte sydvendt hældning (dette har navnet FlatFix Fusion).

Du kan se deres produkter her.

Vi tilbyder en nedfældning af solceller i taget. Dette gør vi med et montagesystem fra GSE solar.

Vi tilbyder muligheden for fritstående solcelleanlæg hos Risskov Teknik og Solar. Fritstående anlæg koster mere, da montagesystemet er dyrere, men samtidig vil man kunne forvente en højere produktion fra solcellerne, da der er bedre ventilation, og man vil kunne opsætte dem med en optimal vinkel ift. solen. 

Solceller

Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om solceller. I dette afsnit vil vi besvare spørgsmål, der kaster lys over solcelleteknologien og dens anvendelse.

Læs videre for at få en bedre forståelse af, hvordan solceller fungerer, fordelene ved solenergi og andre relevante spørgsmål. Udforsk vores svar og opnå en dybere indsigt i solceller og deres potentiale for at revolutionere vores energiproduktion og bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Med vores standard montagesystem vil overkanten af solcellerne befinder sig 13 til 15 cm over tagfladen.

Med solceller kan man forvente en effektivitet fra gode solceller på over 20 procent. 

Solcellerne vi tilbyder er fuldt sorte og kommer med antirefleks glas, som både optimerer solcellernes ydelse, men også sikrer solcellerne ikke reflektere mere lys end en normal sort tagsten.

Vi kan tilbyde en standard løsning og en premium løsning til dit valg af solceller. Vores standard løsning er en solcelle fra Ulica, der har 12 års produktgaranti og 25 års ydelsesgaranti. 

Vores premium panel er fra Winaico, og det er produceret i Taiwan. Dette panel har en tyk ramme og en solid varmeledeevne, der gør det mere effektivt i de varme sommermåneder. Denne solcelle kommer med 25 års produktgaranti og 25 års ydelsesgaranti.

Batteri og inverter

I dette afsnit vil vi besvare spørgsmål, der belyser vigtige aspekter af batterier og inverters, herunder deres funktion, fordele og anvendelser.

Læs videre for at få en bedre forståelse af, hvordan batterier og inverters fungerer i solcelleanlæg, og hvilken rolle de spiller i at optimere og lagre solenergi.

Dette afhænger af flere faktorer. Antal solceller, retning på solceller, forbrugsbehov og om du ønsker batteri.

Antal solceller:
Man vil typisk aldrig vælge en større inverter end der er effekt på solcellerne, da en større inverter har mere standby tab. Derfor afhængig af de efterfølgende faktorer vælges inverteren kapacitet til mellem 67 procent og 100 procent af solcellernes effekt.

Retning på solceller:
Hvis du vil have solceller i øst/vest vil det mest effektive oftest være at vælge en inverter med mindre effektkapacitet end solcellerne, da man ikke vil opleve samme høj spidseffekt som solceller placeret mod syd.

Vores standard inverter kommer med passiv køling, hvilket vil sige, at der ikke luften omkring naturligt vil cirkulere til at afkøle inverteren. Derfor vil der kun komme lyd fra elektronikken i inverteren.

Nej, det er ikke muligt med nuværende software at gøre dette. Dog vil man kunne styre opladningen til specifikke tidsrum, hvor prisen oftest er billigere såsom om natten.

Dette er ikke standard, da det kræver en udvidelse til din eltavle.

Hvis du er interesseret i nødstrømsforsyning til dit hus, så giv os et ring og vi kan guide dig mod en løsning som passer til dit behov.

En god tommelfingerregel at vurdere efter er dit gennemsnitlige forbrug udenfor solskinstimerne. Dermed kan dit batteri oplade i løbet af dagen og forsyne dig igennem natten, så du sikrer minimalt forbrug fra elnettet. 

Dette kommer en på en række faktorer, såsom størrelse på solcelleanlæg, forbrugsmønster og forventning til fremtidige elpriser.

Størrelse på solcelleanlæg:
For at det giver mening at investere i et batteri skal ens solcelleanlægs produktion gerne række en smule udover ens forbrug. F.eks. hvis du har et forbrug på 4.000 kWh om året, så skal man gerne have et solcelleanlæg, der har en estimeret årlig produktion på 4.000 kWh eller mere. 
Hvis solcelleanlæg har en mindre produktion end forbruget kan man risikere, at der sjældent er nok overskudsstrøm til at oplade batteriet. 

Forbrugsmønster:
Ligger størstedelen af dit forbrug udenfor solskinstimerne, så vil det give god mening at investere i et batteri. Batteriet vil oplade fra solcellernes produktion i løbet af dagen til udnyttelse i timerne uden sol. 

Forventning til fremtidige elpriser
Er din forventning til elpriserne, at de vil fluktuere lige så meget eller mere i fremtiden er batteriet en god investering. Med et batteri kan du undgå forbrug i vintermånedernes spidsbelastningstider ved at oplade batteriet om natten. 
Du kan tjekke merbetaling for spidsbelastningsperioderne igennem dit netselskab. Du kan finde dit netselskab igennem Green Power denmark.

Generelt

I dette afsnit vil vi besvare spørgsmål, der omhandler forskellige aspekter af solcelleteknologi, herunder hvordan det fungerer, fordelene ved det og praktiske overvejelser ved installation og vedligeholdelse.

Hvis du ønsker det, så kan en af vores el-ingeniører i samspil med dig lave detaljeret vurdering af tilbagebetalingstiden.

Er dy nysgerrig på at vide om mere om, hvordan vi beregner tilbagebetalingstiden, så kan du læse mere om det her.

Dette afhænger naturligvis af kvaliteten af produkterne, men et normalt solcelleanlæg installeret er bygget efter at holde mange år. 

Man vil kunne forvente en levetid på produkter af standard kvalitet på 30-40 år på solceller, 15-20 år på inverter og 6000 cyklusser på batteri, som svarer til 16,4 år med en cyklus om dagen.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Kontakt os i vores telefontid fra kl. 10 til 16 man-tors og fre kl. 10-14, eller udfyld vores kontaktformular og vi vender tilbage til dig. Find os i det daglige på Sommervej 8, 8210 Århus V.

Stor nok til at betjene dig, lille nok til at kende dig

Risskov Teknik og Solar

LAGERSALG!

Få et 6,5 kW Sonnen anlæg med batteri og fuld standardmontage til kun 

89.799,-* inkl. moms


*vilkår & betingelse er gældende.