Solceller

Regler for opsætning af solceller

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Regler ved opsætning af solceller: Sådan navigerer du gennem lovgivningen for solenergiinstallationer

Når det kommer til opsætning af solceller, er det vigtigt at forstå de forskellige regler og lovgivninger, der gælder. Hos Risskov Teknik & Solar ønsker vi at give dig den nødvendige information og vejledning, så du kan føle dig tryg og sikker under hele processen. Lad os dykke ned i de vigtigste regler, du skal være opmærksom på.

Regler for opsætning af solceller på taget

  1. Byggetilladelse og dispensation: Opsætning af solceller på taget af din private bolig kræver normalt ikke en byggetilladelse, hvis de følger tagets hældning. Dog kan der være behov for dispensation fra visse lovgivninger såsom byplanvedtægter, lokalplaner eller grundejerforeningsvedtægter. Det er vigtigt at undersøge disse forskrifter inden installationen.
  2. Krav til lastpåvirkning: Hvis solcelleanlægget overstiger en vis størrelse eller produktion af strøm, kan det kræve en byggetilladelse. Derudover skal du være opmærksom på eventuelle krav til lastpåvirkning, især hvis anlægget vil påvirke de statiske forhold på taget med mere end 5%.
  3. Generende refleksioner: Solceller bør ikke forårsage generende refleksioner for dine naboer eller andre omkringboende. Det er vigtigt at vælge solceller, der ikke skaber ubehagelige lysrefleksioner.

Regler for opsætning af solceller på jorden

  1. Byggetilladelse: Opsætning af solceller på jorden anses som et teknisk anlæg og kræver altid en byggetilladelse. Dette gælder især i landzone, hvor det også kan kræve en landzonetilladelse.
  2. Beskyttelse af natur og landskab: Ved ansøgning om opsætning af solceller på jorden i områder med særlige natur-, kulturhistoriske eller landskabelige beskyttelseshensyn, vil der blive lagt vægt på beskyttelsen af disse områder. Der kan stilles krav til skærmende beplantning eller andre foranstaltninger for at minimere anlæggets visuelle påvirkning på landskabet.

Få professionel rådgivning og assistance hos Risskov Teknik & Solar

Ved Risskov Teknik & Solar står vores erfarne team af eksperter klar til at guide dig gennem alle trin i processen med at installere solceller. Vi hjælper dig med at forstå og overholde de relevante regler og lovgivninger, så du kan nyde fordelene ved solenergi på en sikker og lovlig måde.

Kontakt os i dag for at få personlig rådgivning og et skræddersyet tilbud til din solcelleinstallation. Vi er her for at hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning for din bolig eller virksomhed!

Ofte stillede spørgsmål om Regler for opsætning af solceller

Det koster som regel ikke noget abonnement eller lignende at sælge overskudsstrøm. Du får El-børsens spotpris for det du producere minus div. tariffer.  Det vil typisk være omkring 0,5 kr. pr. kWh men prisen kan sagtens komme op på 1 kr. 

Du kan læse mere om afregning her

Der findes flere forskellige virksomheder som køber overskudsstrøm fra solcelleanlæg – f.eks. Vindstød. 

Du finder den fulde liste ved EnergiNet her

Ja, det kan du godt, og det er endda rigtig nemt at komme igang. 

Hvor meget du kan tjene på at sælge din oversskudsstrøm kommer dog an på, hvor meget du sælger.